22 Mayıs 2010

Kurabiye

"......sonra ona dört dörtlük bir sosun tadının yerinde olması için mikserde değil havanda çırpılması gerektiğini söyleyiverdim. Bu işlemin uzun sürmesinin hiç önemi yoktu, çünkü mutfakta zaman kaybedilmez, tersine kaybedilen zaman telafi edilirdi.....


SAKLI LEZZETLER - Laura Esquivel"


Kurabiye




1 yumurta
100 gr zeytinyağı
140 gr pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın

Hepsini iyice karıştırıp 265 gr un ilave edip iyice yoğurdum. Şekil verip içine 2’ şer adet bütün ceviz koyup kapattıktan sonra 180 derecede pişirdim. Sıcakken üzerlerine tarçın serptim.

15 Mayıs 2010

Kek

Hayat kazan, ben hala kevgir .....

Kek

2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı süt
½ su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1. su bardağı hindistan cevizi
210 gr un





Hepsini sırasıyla karıştırdıktan sonra kalıba döküp, üzerine ceviz koyup 175 derecede pişirdim.

04 Mayıs 2010

Tatlı

250 gr beyaz çikolata
30 gr tereyağı
1 kutu krema (200 ml)
1 büyük muz, iyice ezilmiş
2 yumurta sarısı, az çırpılmış

Çikolata ve tereyağını kaynayan suyun üzerinde ısıya dayanıklı bir kabın içinde ara sıra karıştırarak erittim. Ilıyınca diğer malzemeleri de ekleyip iyice çırptım ve kalıba döküp donana kadar dondurucuda beklettim.
Google